Suositellut lisätarvikkeet Drone-kuvauksiin

Kuvauskoptereihin tarkoitetut lisätarvikkeet vievät drone-lennätyksen uusiin korkeuksiin. Ne mahdollistavat parempia kuvia, helpompaa käytettävyyttä sekä pitävät laitteiston turvassa.

Tähän artikkeliin on koottu suositelluimmat drone-tarvikkeet.

Lisäakut - useampi parempi

Vara-akku osoittautuu tärkeimmäksi lisätarvikkeeksi. Mitä useampi akku, sitä pidempi lentokokemus. Varsinkin jos kuvaat ammatiksesi tai olet reissussa, et todennäköisesti halua että kuvaus keskeytyy turhaan akun latausta varten.

Minkä kuvauskopterin akkua olet etsimässä?
DJI Phantom 4 (Pro / Pro+)
DJI Mavic 3 / Mavic 3 Classic / Mavic 3 Pro
DJI Mini 3 Pro / Mini 3
DJI Mavic 2 sarja (Pro / Zoom)
DJI Mavic Air 2
DJI Air 2S
DJI Mavic Mini
DJI Mini 2 / Mini 2 SE
Parrot Anafi USA
Parrot Anafi Battery




Autolaturit mahdollistavat latauksen reissussa

Autolaturi on tarpeellinen lisälaite liikkuvalle kuvaajalle. Reissun päällä seinäpistoketta on monesti vaikea löytää. Paras hetki on hyödyntää ylimääräinen aika ajon aikana, ja ladata akku autossa. Autokamera lataa akun täyteen hieman nopeammin kuin seinälaturi.

Autolaturi on saataville seuraaville kuvauskoptereille:
DJI Mavic 2 sarja (Pro/Zoom)

DJI Mavic 3
DJI Mavic Air 2
DJI Air 2S
DJI Mavic Air
DJI Mavic Pro



Suotimet must varsinkin videokuvaajille

Kamerasuotimet ovat ehdottomasti ilmakuvauksessa niitä varusteita, joka tulisi olla jokaisella pilotilla aina mukana akkujen lisäksi.

ND eli harmaasuotimilla saat suljinajan videokuvauksessa vaaditulle tasolle erilaisissa valaistusolosuhteissa ja vältyt kuvassa esiintyviltä korkeista suljinajoista johtuvilta nykimisiltä tai vaakasuuntaan näkyviltä häiriöiltä. Videokuvauksessa suljinajan tulisi olla 2x käytettävä framerate. Toisin sanoen jos kuvaat 25fps asetuksella, tulisi suljinajan olla 1/50, ja jos kuvaat 50fps asetuksella, suljinajan tulisi olla 1/100 jne.

DJI valmistama ND-suodinsarja:
DJI Mavic 3
DJI Mini 3 Pro
DJI Mavic 2 Pro
DJI Mavic 2 Zoom
DJI Mavic Air 2
DJI Mavic Pro
DJI Mavic Air

PolarPron VIVID suodinsarja, jossa yhdistyy sekä ND ja polarisaatio samaan.
DJI Mavic 2 Pro
DJI Mavic 2 Zoom
DJI Mavic Air 2
DJI Mavic Pro
DJI Mavic Air

  

Isommalla näytöllä näkee paremmin 

Mavic-sarjan koptereiden ohjaimeen mahtuu vakiona vain älypuhelin. Tämä riittää moneen tilanteeseen, mutta joskus saattaa kaivata isompaa älylaitetta, josta katsella kameran lähettämää kuvaa. Tällöin tarvitset erillisen tabletti-telineen.

DJIn valmistama teline / PGY Techin valmistama teline



Propellit

Kamerakoptereiden propellit ovat kuluvia osia. Nämä saattavat vahingoittua dronen kellahtaessa laskeutumistilanteessa, osuessa oksiin tai esimerkiksi kuljetuksessa. Propellit tulisi vaihtaa heti jos niissä näkyy lohkeamia, taitoksia tai eivät ole enää tasapainossa! Vialliset propellit vaikuttavat kopterin käyttäytymiseen.

Propellit ovat kopterikohtaisia. Näitä on saatavilla:
DJI Phantom 4 sarja
DJI Mavic 3
DJI Mini 3 Pro
DJI Air 2S
DJI Mavic Pro
DJI Mavic Air
DJI Mini 2
DJI Mavic Mini
Parrot Anafi


Laskeutumisalusta helpottaa lentoon lähtöä

Erillinen laskeutumisalusta helpottaa dronen laskeutumista ja nousua mm. epätasaisella pinnalla. Mikäli operoit kopterin kanssa esim. hiekkakentältä, laskeutumisalusta estää pölyn nousemisen maasta, jolloin kamera pysyy puhtaampana. Nurmikentältä tai lumella noustessa/laskeutuessa, koneen jalakset ei uppoa ja näin kamera pysyy jälleen puhtaampana, kun ruoho ja kosteus ei pääse siihen.

PGYTech Landing Pad laskeutumisalusta


Täältä löydät kaikki kuvauskopterimme



 
Loading...