Luonto lähellä Kimmo Ohtonen - Luontokuvailta 6.10. Mikkelissä

Nyt myös toinen tapahtuma: Kuvailtaa seuraavana aamuna kuvausretki Mikkelissä ja oppaana toimii Kimmo! Katso osallistumistiedot tästä.

Kameraliike.fi järjestää yhdessä Canonin kanssa mielenkiintoisen luontoillan Mikkelissä. Illan päätähti on toimittaja, kirjailija ja dokumentaristi Kimmo Ohtonen. Hän on tuttu suomalaisille esimerkiksi Ylen esittämästä luontodokumentista Naalin paluu, useista luontokirjoistaan ja kymmenen vuoden takaa tuttu myös sukellusmatkoistaan saimaannorppien kanssa.
Aihe: Miten löytää maamme uhanalaisin nisäkäs?
Aika: Perjantai 6.10. klo 17.30
Paikka: Konsertti- ja kongressitalo Mikaeli. Kartta
Ilmoittautuminen: sähköpostilla osoitteeseen asiakaspalvelu@kameraliike.fi

Rajoitettu osallistujamäärä eli muista ilmottautua!

Kimmo Ohtonen - Miten löytää maamme uhanalaisin nisäkäs?


Illan aikana käsittelemme useita luontoon liittyviä aiheita:

Luonto lähellä 

Metsä on koti lukuisille eri eläinlajeille, mutta se on myös tärkeä inspiraation ja hyvinvoinnin lähde meille. Millaista on elämä havumetsien suojissa karhuille ja muille ikoniselle eläimille? Kimmo vie kuulijansa visuaaliselle matkalle karhun valtakuntaan ja heijastelee omien retkiensä kautta metsän merkitystä ihmisen hyvinvoinnille. 

Nykyajan myllerryksen keskellä luonnon merkitys on korostunut entisestään. Mutta mistä minkälainen luontosuhde meillä suomalaisilla mahtaa olla? Ja miltä Suomen luonnon tulevaisuus näyttää?

Luonnon monimuotoisuuden suojeleminen on yksi aikamme tärkeimpiä asioita ihan oman tulevaisuutemme kannalta.  Hyvinvoiva luonto on kaiken elämän perusta, ja se on edelleen edelleen tärkeä osa henkistä ja fyysistä hyvinvointiamme. Ehkä vasta naavapartaisten kuusien, kelopuiden ja mättäällä lahoavien runkojen keskellä me ihmisetkin voimme kokea metsän todellisen hengen, ja päästä kosketuksiin oman perimämme kanssa. Muutamme luontoa koko ajan, mutta voimmeko vielä oppia siltä?

Miten löytää maamme uhanalaisin nisäkäs?

Kimmo seurasi reilun kahden vuoden ajan äärimmäisen uhanalaisen naalin paluuyritystä Suomen luontoon pesiväksi lajiksi, sekä ihmisiä, jotka yrittävät pelastaa lajin.

Syksyllä 2022 saimme lukea ilouutisen: naali onnistui pesimään Suomessa ensimmäistä kertaa sitten kevään 1996. Miten arktinen naali onnistui palaamaan maamme tuntureille samalla, kun ilmasto lämpenee entisestään? Ja tarkoittaako onnistunut pesintä sitä, että naali on viimein palannut Suomen luontoon?

Muun muassa näitä kysymyksiä selvittää Kimmo Ohtosen käsikirjoittama ja ohjaama dokumenttielokuva Naalin paluu.

    

Esityksessään Kimmo kertoo dokumenttiprojektista, jolle hän omisti monta vuotta. Miten kertoa eläimen tarina, jota on miltei mahdotonta löytää? Entä millaista on jäljittää naalia ja tehdä dokumenttia arktisissa olosuhteissa?

Esityksen päätteeksi muistellaan myös reilun kymmenen vuoden takaisia päiviä Norppauinnin parissa. Mitä Kimmo ajattelee tempauksesta nykyään, mitä uintiurakka opetti hänelle? 



Tapahtuma on maksuton.

Ilmoittaudu sähköpostitse asiakaspalvelu@kameraliike.fi





 
Loading...