F-Stop - reppujen ja ICU sisäosien valintaopas

F-Stop reput sekä ICUt (Internal Camera Unit) on suunniteltu valokuvaajille, jotka liikkuvat paljon luonnossa. Modulaarinen järjestelmä tarjoaa useita erilaisia reppu-ICU-vaihtoehtoja, joiden avulla saat juuri itsellesi sopivan kokoonpanon.

Joskus kuitenkin modulaarisuus ja muokattavuus voi hämmentää, joten tässä artikkelissa asiaa enemmän avattuna.Mikä ihmeen ICU? ICU eli Internal Camera Unit on irrallinen kameravarusteosio, jossa säilytät ja suojaat kameraasi, objektiivejasi sekä muita tarvikkeita. ICU-säilytyskotelo pitää kameravarusteesi organisoituna repussa. Kun haluat käyttää kamerareppua perinteisenä reppuna, nostat vain ICU:n pois repusta ja ICU toimii näin erinomaisesti omana säilytysratkaisuina.


Millaista kameravarustusta haluat kuljettaa mukana?

Tykkäätkö kuljettaa kaikki runkosi, objektiivisi ja tarvikkeesi mukana? Kuljetatko pelkästään muutamaa laitteistoa? Entä drone, videokamera tai kaukoputki?


Ammattikamera / järjestelmäkamera akkukahvan kanssa:

Jos käytät isoa järjestelmäkameraa tai järkkäriä, jossa on akkukahva kiinni, niin tällöin Pro-sarjan ICU:t on todennäköisesti sinun valinta.

Jos kannat esimerkiksi kahta runkoa ja useaa objektiivia, tutki Pro Large ICU tai Pro XL ICU vaihtoehtoja. Jos taas mukanasi on vain yksi runko, niin ehkä Medium Slope ICU, jolloin tilaa säästyy muulle ei-kameratavaralle.

Huom: Älä hämäänny "Pro" sanasta Pro ICUissa. Tämä merkitsee vain ICUjen syvyyttä, jota tarvitaan silloin kun on käytössä esimerkiksi järeä ammattijärkkäri tai runko akkukahvan kanssa.


Järjestelmäkamera ilman akkukahvaa:

Sinulle, jolla ei ole akkukahvaa kiinni kamerassasi, Shallow-sarjan ICU on hyvä valinta.

Shallow Medium ICU on suunniteltu järjestelmäkameralle, johon on kiinnitetty 70-200mm objektiivi. Tämän lisäksi tähän mahtuu lisäobjektiiveja tai salamalaitteita. Shallow Small ICU on erinomainen kun tarvitset vain muutaman pienen objektiivin matkaan. Esimerkiksi Tilopa-reppuun voit yhdistää kummatkin Shallow ICU, jolloin mukanasi kulkee laaja arsenaali varusteita.


Peilittömät järjestelmäkamerat:

Kun käytössäsi kulkee peilitön järjestelmäkamera kuten Olympus E-M10 tai Canon EOS M50, vaihtoehtona on Micro Tiny, joka on suunniteltu suurimmalle osalle mikrojärkkäreitä. Tätä pienempi Micro Nano ICU vie tilansääntön vielä hurjemmaksi.

Huom! Jos sinulla on mikrojärkkäri PRO-sarjan pitkän zoom-optiikan kanssa, Medium Shallow on todennäköisesti Micro-sarjaa parempi vaihtoehto.Kuinka paljon muuta tarviketta kuljetat mukana?

Modulaarinen järjestelmä on mainio, kun tasapainoilet kameravarusteiden ja muiden tavaroiden kanssa. ICU:jen valinnan jälkeen jäljelle jää sopivan repun valinta. Seuraavat sovituskuvat näyttävät kuinka paljon mihinkin reppuun jää tilaa muille tarvikkeille, kuten vaihtovaatteille, eväille tai vaikka retkikamppeille.

Jos olet lähdössä yön yli kestävälle, tai pidemmälle patikoinnille, katsele F-Stopin suurimpia reppuvaihtoehtoja, kuten 70-litrainen Sukha. Jos puolestaan suuntaan lyhyelle päiväretkelle, valintasi on ehkä UL-sarja (UltaLight).

F-Stop Shinn (80-litraa) - Mountain Series

F-Stop Mountain sarjan suurin reppu, on sarjan ainut reppu, johon mahtuu Master Cine ICU kameraosio.F-Stop Sukha (70-litraa) - Mountain Series

Toiseksi tilavin reppu on Shinn repun tapaan omiaan pidemmille vaelluksille tai kuvausreissuille.F-Stop Tilopa (50-litraa) - Mountain Series

50-litran tilaavuudella varustettu reppu niin pienille päivävaelluksille, kuin myös monen päivän vaellukselle.F-Stop Ajna (40-litraa) - Mountain Series

40-litran kapasiteetilla oleva reppu päiväretkille, yönyli retkille sekä vaikka kaupunkiympäristöön.F-Stop Lotus (30-litraa) - Mountain Series

Mountain-sarjan pienin reppu päiväretkille niin luontoon kuin myös kaupunkiympäristöön.F-Stop Loka UL (37-litraa) - Ultra-Light Series

UltraLight sarjan tilavin reppu 37-litran kapasiteetilla. UltraLight-sarja on kuvaajille, jotka haluavat ketterää kuljetusta pienelle määrälle kameratarviketta.F-Stop Kashmir UL (30-litraa) - Ultra-Light Series

Kashmir on omiaan pienille kuvausreissuille, pyöräilyyn tai vaikka polkujuoksuun.F-Stop Guru UL (25-litraa) - Ultra-Light Series

UltraLight-sarjan pienin ja matalaprofiilisin reppu kuvaajille, jotka haluavat kulkea kevyesti.

Toivottavasti tästä oli apua valintaan.

Jos kuitenkin vielä pohdituttaa oikea yhdistelmä sinulle, ota meihin yhteyttä niin mietitään yhdessä!
 
Loading...