Sivuillamme käytetään evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi.    

Toimituskulut 0e yli 500 euron ostoksille!  Järjestelmäkamera webkameraksi - ohjelmat ja vinkit

Nyt kevään aikana etäneuvottelut ja videopuhelut ovat olleet käytössä niin työpaikoilla kuin kouluissakin. Suurimmat kameranvalmistajat heräsivät myös tähän tarpeeseen ja ovat julkaisseet ilmaisia ohjelmia, joilla digikamerasta tai järjestelmäkamerasta saadaan huippulaatuinen webkamera. Useimmilla kameroilla et tarvitse mitään muuta kuin kameran mukana tulleen USB-johdon ja ilmaisen ohjelmiston. Sitten vain Zoom tai Skype päälle!

Kotona oleva järjestelmäkamera voi olla hyvinkin huimasti parempi kuvanlaadultaan kuin perinteiset tietokoneeseen kiinnitettävät kamerat. Järjestelmäkameroissa on isompi kuvakenno, joten video on selkeämpi hankalassakin valaistuksessa. Myös värintoisto ja sitä kautta esimerkiksi ihonsävyt toistuvat paremmin.

Jos haluat erottua selkeällä ja laadukkaalla kuvalla ja omistat jonkin tässä oppaassa mainituista kameroista niin suosittelemme kokeilemaan!

Kunnon valaistus = ammattimainen ensivaikutelma

Päivänvalo on usein kätevä ja visuaalisesti kaunis valaistuskeino. Mutta jos tietokonenurkkaukessa ei ole ikkunoita tai aurinko ei paista suosittelemme Led-tekniikkaan perustuvia valoja. Modernit ledivalot ovat tehokkaita, eivät lämpene tai kuluta paljoa sähköä. Lisäksi näissä valo ja videokuvauskäyttöön tarkoitetuissa valoissa on laadukas valonlähde, joten värit toistuvat videolla oikein. Ihonsävyt näyttävät näin realistisilta ilman kelmeyttä. Myös värit näyttävät aidoilta ja voimakkailta. Tämä valaistuksen laatuun liittyvä asia kannattaa pitää mielessä jos on tarkoitus myydä tai esittää tuotteita!

Ledvaloja on eri muotoisina ja kokoisina

 • Pyöreä ringlite antaa varjottoman ja pehmeän valon, käytetään usein vlogeissa kun pääkohteena on esimerkiksi henkilö kasvot (Nanlite Halo 14)
 • Pieni paneelivalo, edullinen ja kätevä, saa ruuvattua kameran päälle (Ledgo E116C kit)
 • Isommat valot: tarpeellisia jos pitää valaista isompi alue, esimerkiksi useampi henkilö. Vaihtoehtoina valmiit setit tai yksittäiset valot ja erilliset jalustat valojalustat (Ledgo B560 3kpl valoja ja jalustat kit)


Mikrofonilla selkä ääni

Lisäksi helppo ja saatavaan hyötyyn nähden loistava lisäpanostus on mikrofoni. Mikrofoni voi olla pöydälle sijoitettava (Rode NT-USB mini), kameran päälle asetettava (Rode Videomicro) tai kätevä nappimikki (Rode Smartlav+). Olemassa on myös langattomia nappimikkejä, jos valjastat isomman alueen studioksi ja haluat liikkua vapaasti kameran edessä (Saramonic Blink sarja). Mikrofonina voi myös käyttää tavalliseen tapaan kuuloke-mikrofoni  yhdistelmää tai puhelimen mukana tulleita kuulokkeita.

Lisävinkkejä kotistudioon -  HDMI on seuraava asken kuvanlaadussa

Jos kameran kanssa ei ole mahdollista käyttää USB:n kautta on olemassa lisälaite, jonka avulla kameran HDMI-ulostulo tuodaan tietokoneeseen USB-C liitännällä (Blackmagic Studio Mini recorder) . Lisäksi virittelijä voi harkita jopa useamman kanavan yhdistävää kuvamikseriä, näin voit olla oman lähetyksesi ohjaaja ja vaihdella kuvan lähdettä useamman laitteen välillä. Parhaimman kuvanlaadun saavutat käyttämällä HDMI-ulostuloa ja lisälaitteita. Mutta nämä julkaistut ohjelmat peittoavat kuitenkin perusluokan webkamerat ja ovat kameran omistajalle ilmainen ratkaisu.

Pelkän webcameran lisäksi voit tehdä ammattitason livestream lähetyksiä Youtubeen, Facebookkiin tai Twitchiin. Suosittelemme avuksi ilmaista OBS Studio -ohjelmistoa. Tämän ohjelman avulla tietokone toimii kuvamikserinä, voit ottaa videolähetyksiin useita eri videonlähteitä ja näyttää esimerkiksi tietokoneeltasi erillistä videota tai vaikka työpöytänäkymää. Myös eri äänilähteiden miksaamisen ja valmiiden grafiikoiden ja videotiedostojen näyttäminen onnistuu suoraan OBS Studion avulla.


Valmistajien ohjelmistot ja tällä hetkellä (20.8.2020) tuetut kamerat:


Sony

Sony Imaging Edge Webcam (Windows)

Yhteensopivat kamerat:

Sonyn Imaging Edge tukee yli 35 eri kameraa. Esimerksi:

Alpha 9 II, Alpha 9

Alpha 7R IV, Alpha 7R III, Alpha 7R II, Alpha 7S II, Alpha 7S, Alpha 7 III, Alpha 7 II

Alpha 6600, Alpha 6400, Alpha 6100

RX100 VII, RX100 VI, RX0 II, RX0, vlog kamera ZV-1

Myös uutuus Sony A 7S III on yhteensopiva.


Toistaiseksi ohjelma on vain Windows-käyttöjärjestelmälle. Kamerakohtaiset erikoisominaisuudet, kuten erittäin nopea EyeAF toimiva myös webkamerakäytössä.

Huom. Useista Sonyn malleista löytyy Clean HDMI-tila eli näillä saa huippulaadukkaan streamin ja webcamerakuvan erillisellä videokaapparilla.

Canon

Canon Webcam Utillity, Mac ja Windows -versio. 

Yhteensopivan kamerat:

EOS-1D X Mark III, EOS-1D X Mark II

EOS 5DS R, EOS 5DS, EOS 5D Mark IV

EOS R5, EOS R, EOS RP

EOS 6D Mark II, EOS 7D Mark II

EOS 90D, EOS 80D, EOS 77D, EOS 800D, EOS 750D

EOS 2000D, EOS 1300D, EOS 250D, EOS 200D, EOS 4000D

EOS M6 Mark II, EOS M50, EOS M200

PowerShot G5X Mark II, PowerShot G7X Mark III, PowerShot SX70 HS

Huom. Jos käytät EOS Utility ohjelmaa sulje se ennen webcam utilityn käyttämistä, muuten kameran ei näytä kuvaa.


Nikon

Nikon Webcam Utility (Windows)

Yhteensopivat kamerat:

 • Z7
 • Z6
 • Z5
 • Z50
 • D6
 • D850
 • D780
 • D500
 • D7500


Fuji

FUJIFILM X Webcam (windows ja OS X)

Yhteensopivat kamerat:

GFX100, GFX 50S, GFX 50R, X-H1, X-Pro2, X-Pro3, X-T2, X-T3, X-T4

Eli kyllä, saat 100 megapikselin keskikoon järjestelmästä webkameran!


Olympus

OM-D Webcam Beta (windows ja OS X)

Yhteensopivat kamerat:

 • E-M1X
 • E-M1 Mark III 
 • E-M1 Mark II 
 • E-M1

Panasonic

LUMIX Tether for Streaming (Windows ja Mac)

Yhteensopivat kamerat:

DC-GH5, DC-G9, DC-GH5S, DC-S1, DC-S1R, DC-S1H

Panasonicin ohjelma on merkin videomaineesta huolimatta aikamoinen viritys, tämä on tether-kuvaustilan asetus joka näyttää livetilaa ja vaatii esimerkiki OBS Studion käyttämistä, myöskään ääni ei toimi kameran kautta.

Panasonic tekee kuitenkin hienoja videokameroita, joista onnistuu streamaaminen myös suoraan verkkoon ilman tietokonetta: X2000 ja X1500.


Sigma

Sigma fp videokuvauksen erikoiskamera on huippulaadukas webkamera suoraan paketista. Valitse asetuksista Video Class (UVC) ja yhdistä USB-kaapeli tietokoneeseen ja käytössä on täyden kennokoon webcamera. Sigma fp:ssä voit  myös reaaliaikaisesti valita kuville eri sävyvaihtoehtoja värimaailmaan, elokuvamainen teal & cyan sävymalli zoom-kokouksessa? Onnistuu.


Kamera vielä hankkimatta? Ota yhteys asiakaspalveluumme ja etsitään yhdessä parhaat ratkaisut!
Avoinna myymälän aukioloaikoina
ma-pe 9-17 ja la 9-13
015 211 540
Vastaamme asiakaspalvelun viesteihin viimeistään 24 h kuluessa
Kivijalkamyymälämme sijaitsee Mikkelissä. Voit myös noutaa tilaamasi tuotteet meiltä.
Turvalliset maksutavat
Tilaa uutiskirje

Uutiskirjeen tilaamalla pysyt ajantasalla kampanjoistamme ja saat tietoa erikoistarjouksistamme

Tilaa
Seuraa meitä

Katso mitä meillä tapahtuu

 
Loading...