Sivuillamme käytetään evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi.    

Toimituskulut 0e yli 500 euron ostoksille!  

Canon EOS R5 ja EOS R6 sekä uudet RF objektiivit kokeilussa


Päivitys 4.8: Ensikokemukset Canon EOS R5 - Animal Tracking AF tarkennuksesta.


iTR AF X Animal tracking AF ensitestissä. Tässä testikohteena Kameraliikkeen lähin joutsen, emme odotelleet että sukiminen olisi ohi ja ottaneet tylsiä poseerauskuvia.

Tiesimme että ominaisuus toimii, koska se tunnisti liikkeemme seinille ripustetuista luontokuvista suomalaisia vesilintuja mutta tarkennuksen reagointinopeus yllätti silti positiivisesti! Tämä tarkennustila toimii sekä videokuvauksessa että valokuvatessa. Käyttämämme Canon EOS R5 oli tuotantoversio, objektiivina Canon EF 70-200mm F2.8L IS II adapterilla. Kuva kaapattu Atomos Ninja V -tallentimella suoraan kamerasta. Sama tarkennusjärjestelmä on käytössä myös Canon EOS R6 kamerassa.

Ensituntumat otettu! Canon kävi näyttämässä uusia runkoja ja objektiiveja liikkeessämme. Käsituntuma oli loistava, tuntuu parannetulta EOS R -rungolta ja tosi jämäkältä kädessä. Uudet kontrollit eli joystick ja useampi säätörulla osuu hyvin kohdalleen ja käyttö siltä osin muistuttaa esimerkiksi EOS 5D IV -runkoa.Nämä kappaleet olivat Canonin sampleja, eli kuvia emme saa jakaa, mutta linnun silmän tunnistus toimi ainakin liikkeen seinillä olevien luontokuvien suomalaisiin vesilintuihin! Tätä kokeilemme testivideon muodossa mahdollisimman pian.Uusi RF 100-500mm objektiivi oli myös erittäin vakuuttava ja tästä objektiivista on suuret odotukset. Kuvassa on myös uusi 1.4X telejatke, huomaa pidemmälle ulottuvan linssielementti. Tästä johtuen telejatkeen kanssa objektiivi pitää olla vähintään 300mm polttovälillä. Ikävä asia jos tilanteet vaihtuvat usein mutta Canon on hakenut näillä uusilla jatkeilla (myös 2X versiolla!) parasta mahdollista kuvanlaatua ja tällä optisella rakenteella tavoite on saavutettu.
Yllätysobjektiivi RF 800MM F11 on kevyt, painopiste on niin lähellä runkoa että kuvaaminen onnistuu melkein yhdellä kädellä (huom, emme suosittele tätä). Kokeilimme objektiivia myös telejatkeen kanssa ja valovoima on sarjaa isoisän peilitele, mutta tämän setin suorituskyky voi yllättää monet. Valonläpäisy on DO-linssien ansiosta parempi kuin peilitelellä, mukana on AF ja tehokas vakaaja. Tästä voi tulla suosittu setti villieläimiä kuvaavalle. 

Myös EOS R6 oli kokeilussa, tämän rungon toimitukset alkavat kuitenkin myöhemmin ensi kuun lopulla. Kyseessä onkin hieman hämärtyvään luontoon täydellisesti sopivaa kamera: 20 megapikselin EOS 1D X III tekniikkaa lainaava kuvakenno, 8 aukkoarvon vakaaja ja jopa  20 k/s sarjakuvaus sekä sama linnut kuvasta löytävä automaattitarkennus.

Järjestämme heti tilanteen salliessa kokeilutapahtuman ja suunnitelmana on saada Canonilta iso määrä pitkiä putkia sekä molempaa runkoa testattavaksi ulos luontoon! Jos haluat tietoa tästä tapahtumasta suosittelemme uutiskirjeemme tilaamista.

Huom. Canon EOS R5:n toimitukset ovat alkaneet ja kameroita on saatu jo asiakkaille. Nyt alussa saatavuus on hankala ja Canon ei osaa arvioida toimitusaikoja, mutta käymme tilaajalistaa järjestyksessä läpi. Jos R5 ja muut uutuudet ovat hankintalistalla niin kannattaa olla yhteydessä,  huima EOS R5 muistikorttietu (CFexpress 256GB tai 512GB kortti kaupan päälle) on voimassa vielä huomisen päivän!
Avoinna myymälän aukioloaikoina
ma-pe 9-17 ja la 9-13
015 211 540
Vastaamme asiakaspalvelun viesteihin viimeistään 24 h kuluessa
Kivijalkamyymälämme sijaitsee Mikkelissä. Voit myös noutaa tilaamasi tuotteet meiltä.
Turvalliset maksutavat
Tilaa uutiskirje

Uutiskirjeen tilaamalla pysyt ajantasalla kampanjoistamme ja saat tietoa erikoistarjouksistamme

Tilaa
Seuraa meitä

Katso mitä meillä tapahtuu

 
Loading...