Mikä on oikea Godox salamatriggeri minulle?

Godoxin valikoimassa on useampi salamalaukaisin, joiden väliltä valitseminen saattaa olla hämmentävää. Tarkastellaan siis näiden laitteiden eli X1T, XPro sekä X2T triggereiden ominaisuuksia ja mitä eroja näiden välillä on.

Jokainen näistä yhdistyy suoraan Godoxin viimeisimpiin salamalaitteisiin, mukaan lukien AD-sarja, V1, V860II/III jne. Tämä sen takia että Godoxin salamalaitteissa on sisäänrakennettu 2,4GHz vastaanotin.

Kaikkia näytä triggereitä on myös saatavilla eri kameramalleille, olipa sinulla sitten Canon, Sony, Nikon, Fujifilm tai Olympus/Panasonic. Godox Xpro on saatavilla myös Pentaxille. 

  1. Miksi valita Godox X1T Triggeri?
  2. Miksi valita Godox XPro Triggeri?
  3. Miksi valita Godox X2T Triggeri?
  4. Vertailutaulukko
Godox X1 Trigger (X1T)

Godox X1T on Godoxin valikoiman edullisin sekä ominaisuuksiltaan yksinkertaisin salamalaukaisin.

Miksi valita X1T? X1T on hyvä vaihtoehto kun haluat triggerin, joka hoitaa sen mitä pitää, etkä kaipaa ylimääräisiä ominaisuuksia. Godox X1T:n kanssa et menetä salamakenkäliitäntää silloin kun triggeri on kamerassasi kiinni.

Godox X1T tekee sen mitä pitääkin ja mihin se on suunniteltu. Triggerin päälle integroidun salamakenkäliitännän ansiosta et menetä mahdollisuutta liittää käsisalamaa tai muuta tarviketta vaikka triggeri olisi kiinni kamerassasi.

Verrattuna tämän artikkelin kahteen muuhun triggeriin, X1 on ulkoisesti katsottuna pelkistetyn näköinen. Sen ei kuitenkaan kannata antaa hämätä sillä laite on itseasiassa suhteellisen kehittynyt. Erillisiä nappeja ei paljon ole laitteen ohjaamiseen ja säätämiseen, mutta valikon alta toimintoja löytyy enemmänkin. Valikko on tosin kankea ja vaikeaselkoinen, verrattuna päivitettyyn X2T:hen tai selkeään XPro triggeriin.

X1T:stä puuttuu ominaisuudet kuten Rear-curtain sync, Wireless ID ja TMC, mutta tarvitsetko näitä?


Godox X Pro Trigger (XPro)

XPro on Godoxin monipuolisin ja käyttäjäystävällisin salamalaukaisin.

Miksi valita Xpro? Jos haluat että triggerissäsi on kaikki ominaisuudet, valitse XPro! XPro on valinta myös silloin kun haluat hallita yli viittä (5) salamaryhmää. Godox XPro on näistä kolmesta se käyttäjäystävällisin ison näytön, selkeän valikon sekä nappilayoutin takia.

Godox X Pro Trigger on tämän kolmikon monipuolisin, sekä fyysiseltä kooltaan isokokoisin salamalaukaisin. Iso LCD-näyttö on selkeä, ja suuri määrä triggeriin ympättyjä fyysisiä nappeja tuovat laitteeseen helppokäyttöisyyttä. Vaikka XPron valikkokin on selkeä, niin siellä ei tarvitse samaan tapaan seilata kuin X1T:n tai X2T:n kanssa.

Triggerissä on omat nappinsa ryhmille, joten ryhmien välillä voi liikkua ilman valikkoa.

XPro tukee TCM-toimintoa. TCM-toiminto on Profotosta tuttu ominaisuus, joka mahdollistaa sen että, näet minkälaiset salaman asetukset oli kun kuvaat TTL-tilassa. Tämän lisäksi arvot kopioituvat manuaali-moodiin (M Mode), jolloin pääset hienosäätämään arvoja. Tämä on todella kätevä ja nopea tapa aloittaa työskentely.

Wireless ID tuki mahdollistaa sen että langaton yhteys toimii paremmin ja vähemmillä häiriöillä.

XPro:ssa ei ole integroitua salamakenkää, joten menetät sen kun laukaisin on kamerassasi kiinni.Godox X2 Trigger (X2T)

X2T on Godoxin uusin radiolaukaisin, joka yhdistää X1:n sekä XPro:n parhaat ominaisuudet.

Miksi valita X2T? X2T on paras vaihtoehto jos haluat ohjata yksittäistä salamaa tai salamaryhmiä. Jos haluat että sinulla on mahdollisuus varustekenkäliitäntään vaikka triggeri on kamerassa kiinni. Tämän lisäksi et kaipaa 16 ryhmän hallintaa vaan pärjäät maksimissaan 5 ryhmällä, etkä koe tarvetta TCM-ominaisuudelle.

Godox X2T näyttää nopeasti katsottuna ulkoisesti samalta kuin vanhempi X1T Trigger. Muotoilu on omiaan monella tapaa, se mahdollistaa XPro triggeriin verrattuna huomattavasti pienemmän koon, sekä mahdollistaa laitteen päällä olevan salamakenkäliittimen. Et siis menetä mahdollisuutta liittää esimerkiksi käsisalamaa tai muuta salamakenkään liitettävää varustetta kameraasi silloin kun laukaisin on kiinnitettynä.

X2T Triggerin yksi uusimmista ominaisuuksista on bluetooth-yhteys, joka mahdollistaa triggerin ohjaamisen ja säätämisen ilmaisella puhelinsovelluksella. GodoxPhoto App niminen sovellus löytyy sekä Androidille että Applen puhelimille. Huomiona että samalla sovelluksella voi hallita myös yhteensopivia Godox salamalaitteita tai LED-paneeleja.

X1T Triggerin suurimpia puutoksia oli nappiasettelu sekä ryhmien hallinta. X2T tukee X1T:n tapaa 5 ryhmää, mutta nyt ryhmän valinta on paljon yksinkertaisempaa erillisten nappien ansiosta.

Laitteen sivuun on sijoitettu USB-C -liitäntä, jota kautta voit päivittää firmwaren tarpeen mukaan. Tämän vierestä löytyy 3,5mm synkkaportti salamille joissa ei ole TTL toimintoa tai kun haluat laukaista salamat muuten vaan johdolla.
Godox X1Godox X ProGodox X2
Godox X-System 2.4G
KylläKylläKyllä
TTLKylläKylläKyllä
Manual ModeKylläKylläKyllä
Multi-Flash ModeKylläKylläKyllä
Rear-Curtain Sync
EiKylläKyllä
TCMEiKylläEi
BluetoothEiEiKyllä
Wireless ID tukiEiKyllä (01-99)Kyllä (01-99)
Salaman tehon säätö1/3 askelin1/10 askelin1/10 askelin
Pienin salamateho1/2561/2561/256
Salamaryhmiämax 5max 16max 5

Godox X1Godox X ProGodox X2
Erilliset ryhmäpainikkeetEiKylläKyllä
Integroitu salamakenkä
KylläEiKyllä
Sync-portti3,5mm2,5mm3,5mm
USB-liitäntämicroUSBUSB-CUSB-C
Taustavalaistut napitEiEiKyllä
Taustavalaistu näyttö
KylläKylläKyllä
Flash Exposure LockKylläKylläKyllä
Kantavuusmax 100mmax 100mmax 100m
Tarkennuksen apuvaloKylläKylläKyllä
Virtalähde2 x AA paristo2 x AA paristo2 x AA paristo
Mitat72x75x52mm90x58x50mm
72x70x58mm
Jos sinulla on kysyttävää tai tarvitset selvennystä, ota yhteyttä!
Autamme mielellämme sinua löytämään sinulle parhaiten sopivan vaihtoehdon.


Katso tästä kaikki Godox tuotteemme!

 
Loading...