Heidi Makkonen - Kameraliikkeen uusi brändilähettiläs

Hei! Miun nimi on Heidi Makkonen ja olen kaupalliseen lifestyle-kuvaukseen erikoistunut ammattivalokuvaaja ja tuorein Kameraliikkeen tiimin jäsen. Aloitin työt joulukuussa brändilähettiläänä.

Olen syntynyt Mikkelin maalaiskunnassa, Otavan seitsemän tähden alla. Tällä hetkellä asutaan perheen kanssa Mikkelissä pikkuisessa 30-luvulla rakennetussa torpassa. Miun palo valokuvaukseen on tullut verenperintönä sekä isän että äidin puolen suvuilta. Ensi kosketus kameroihin tapahtui isän filmikameran kautta, jossa oli Pikku-Heidin mielestä mielenkiintoinen kuution muotoinen salama. Ensimmäisen oman filmikameran sain hieman myöhemmin, kahdeksan vuotiaana.

Heidi

Aloitin freelance valokuvaajana vuonna 2020 ja vuotta myöhemmin aloitin valokuvaajan perusopinnot Tampereella VVI:llä (Visuaaliviestinnän instituutissa). Opinnot keskittyivät ammattivalokuvaajan perusmuurin rakennukseen eli valaisun hallintaan, tekniikkaan, kuvankäsittelyyn sekä valokuvauksen eri genreihin. Valmistuin VVI:ltä keväällä -23. Syksyllä 2023 pääsin ilokseni jatkamaan opintoja VVI:llä media-alan ammattitutkinnon parissa, ihan parhaan opiskeluporukan kanssa.

Perustutkintoa opiskellessa innostuin ruoka- ja tuotekuvauksesta, sillä niiden parissa pääsin käyttämään luovuuttani sekä keskittymään sommitteluun, väreihin ja valon käyttöön. Valo on ehdottomasti paras juttu valokuvauksessa, miten se käyttäytyy, miten sitä voi muokata, miten se esiintyy luonnossa ja kuinka sillä voi leikkiä....Valaisussa käytän sekaisin sekä salamaa, ledejä että vallitsevaa valoa.

Olen pitkään ollut vähän hukassa, kuka minä olen valokuvaajana, mikä on mun tyyli, mikä on mun kädenjälki, mikä erottaa miut muista valokuvaajista. Kesällä 2023 syttyi inspiraatio eräänä kauniina kesäaamuna ja löysin pian itseni sommittelemassa kahvikuppeja kuvausalustalle. Inspiraation tuloksena syntyi taiteellinen ja harmoninen tuotekuva, joka myöhemmin sai nimen ”Kupposet”. Tutkailin ja analysoin kuvaa, huomasin pitäväni siitä kovasti, sen yksinkertaisuuden, harmonian ja sommittelun vuoksi. Huomasin olevani oman tyylini äärellä. Kuvaustyyliäni kuvailisin rakkauden osoitukseksi pohjoismaista yksinkertaista elämäntyyliä ja luontoa kohtaan ripauksella rauhaa ja hiljaisuutta. Rauha ja hiljaisuus sekä luontoa kunnioittava elämä ovat tärkeässä roolissa myös omassa arjessa, joten on luontaista että se välittyy myös minun töissä.

Kupposet

Syksyllä -23 osallistuin ”Kupposet” valokuvalla ensimmäistä kertaa Suomen ammattivalokuvaajat ry:n järjestämään Finnish photo awards-valokuvakilpailuun eli käytännössä suomalaisen valokuvan SM-kilpailuun. Yllätys oli suuri, kun kuva pääsi Commercial-sarjassa 10 parhaan kuvan joukkoon finaaliin. Kuva ei tullut palkituksi, mutta finaalipaikka oli merkityksellinen ja suuri saavutus. Tämä rohkaisi jatkamaan valokuvaajana valitsemallani tyylillä ja lähteä kehittämään tyyliäni eteenpäin.

Työni valokuvaajana ja aiemmin graafikkona ovat tuoneet minulle värisilmää ja yksityiskohtien tajua, jotka kulkevat valokuvaajan työssä mukana lähes huomaamatta.

Täällä Kameraliikkeellä minun silmien ja käsien kautta syntyy erilaisia valokuvia, videoita, tekstejä, joissa sukelletaan valokuvauksen maailmaan. On ilo aloittaa tiimissä ja odotan innolla tulevia työtehtäviä. Nähdään Kameraliikkeen kanavilla!

Lämmöllä: Heidi

Instagram: @heidikristiina.fi

Instagram: @studio.heidikristiina

Nettisivut: https://www.heidikristiina.fi/ 
Loading...